Ekonomik Kriz – Günümüzde insanların mutlu olabilmesi çoğu zaman para ile ilişkili bir durum olarak görünüyor. Bu ilişkinin ne olduğunu keşfetmek için devamını okuyun.
Bunun nedeni ise elde edilen para ile pek çok eşyanın alınabiliyor olmasıdır. İnsanların hayatta kalabilmeleri için tüketmesi gereken gıdalar bile para karşılığında satılmaktadır. Satılan ürünleri temel ve özel olarak iki grupta ifade edebiliriz. Temel ürünler, insanın hayatını devam ettirebilmeleri için gerekli olan ürünlerdir. Özel tüketim ürünleri ise daha çok eğlence ve lüks tüketim amaçlı ürünlerdir. Herhangi bir ekonomik kriz durumunda özel tüketilen ürünler neredeyse iki katı pahalı olmaktadır. Temel tüketim ürünleri de en az yarı yarıya zamlanmaktadır. İşte bu gibi durumlarda kriz yönetiminin nasıl yapılacağını bilmek gerekir.
Ekonomik krizi sadece bireysel tüketim açısından değil, işletmeler açısından da düşünebiliriz. Nitekim işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için sahip oldukları öz mali kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Herhangi bir “ekonomik kriz” anında ise bunu başarabilmeleri zor oluyor. Çünkü kriz anında alım gücü düşen vatandaşlar, herhangi bir mal ya da hizmet için gereğinden fazla ödeme yapmak istemiyorlar. Dolayısıyla kriz anında tasarruflu olmayı tercih eden vatandaşlar nedeniyle işletmelerin büyük bir kısmı zarara sürüklenmektedir.
İçindekiler
Ekonomik Krize Hazır mısınız?
Herhangi bir ekonomik kriz için hazırlıklı olmalısınız. Tabii ki ekonomik kriz ne zaman çıkar, bunu kimse bilemez ancak herhangi bir zamanda gerçekleşmesi muhtemel bir ekonomik kriz anında, önceden edinmiş olduğunuz bilgiler sizlere çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu sayede krizi en az zararla atlatmanız mümkün olacaktır.
Esasında ekonomik kriz durumunu temelde iki farklı açıdan değerlendirebiliriz.
Buna göre;
- İşletmeler açısından ekonomik krizler büyük yatırımların bir an da son bulması anlamına gelmektedir. Çünkü krize hazırlıklı olmayan büyük ölçekli yatırımın dahi batması zor olmayacaktır. Bu durumda küçük işletmelerin ayakta kalabilmeleri zaten söz konusu dahi olamaz. İşletmelerin çeşitli ekonomik kriz durumları için önceden bütçe ayırmaları, öz kaynaklarını verimli kullanmaları çok önemli bir konudur. Bu bağlamda işletme yöneticilerinin mevcut kaynakları dikkate alarak, geleceğe yönelik doğru bir planlama yapmaları ve ekonomi ile içli dışlı olmaları gerekir.
- Ekonomik krize farklı bir diğer bakış açısı da kişiseldir. İnsanların hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan ürünleri satın alabilmelerinde zorluk yaşamaları durumunda ne yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Söz konusu ekonomik krizin sürdüğü süre boyunca elde kaynakları en verimli bir şekilde değerlendirerek, krizi yönetmeyi bilmelidirler.
Hem işletmeler hem de bireyler açısından ekonomik kriz durumunu ele aldığımızda, çözüm aşamasında ortak nokta olarak; krizin doğru yönetimi olduğunu söyleyebiliyoruz. Yani kriz yönetimini başaran bir kişi ya da işletmenin, söz konusu ekonomik kriz durumunu sıfır hasarla ya da en az hasarla krizi atlatması mümkün olmaktadır.
Ekonomik Krizde Ne Yapılmalıdır?
Herhangi bir ekonomik kriz durumunda ne yapılması gerektiğine dair ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiler Krize Son kitabında bulunuyor. Üstelik bu kitap sadece ekonomik kriz durumunda değil, herhangi bir kriz durumunda önceden nasıl hazırlıklı olabileceğinize dair muazzam bilgi ve yöntemleri içeriyor. Artık güçlü bir birey ve işletme olarak, her türlü kriz karşısında ne yapılması gerektiğini bilecek ve bu sayede başarılı bir kriz yönetimi ile krizin üstesinden en iyi bir şekilde gelebileceksiniz. Krize Son kitabında okuyacağınız bilgi ve yöntemler, bilimsel geçerliliği olan ve hayatınızın geri kalanı boyunca işinize çok yarayacak bilgilerdir. Elde edilen deneyim ve uzun süreli araştırmalar sonucunda edinilen bilgilerden faydalanarak, sizler de güçlü bir birey olarak krize hazırlıklı olabilir ve krize son verebilirsiniz. Kitabı okumak için buraya tıklamanız yeterlidir.
Comments